Soodapuhdistus

Soodapuhdistus, eli jauhepuhdistus on hellävarainen mutta tehokas tapa poistaa värjäymiä hampaan pinnalta. Toimenpiteessä hampaan pinta puhdistetaan soodajauheella vesi- ja ilmasuihkun yhteydessä. Soodapuhdistus puhdistaa tehokkaasti hampaan pinnat sekä hammasvälit, ja toimii pinnallisien värjäymien poistossa. Toimenpide on hellävarainen, ja se voidaan tarvittaessa tehdä useamman kerran vuodessa.

Soodapuhdistus vie hampaan pinnalta sitä suojaavan bakteeripeitteen, jolloin hammas on herkempi väriaineille. Tämän vuoksi toimpenpiteen jälkeen tulisi välttää värjääviä ruoka-aineita ja juomia sekä tupakkatuotteita parin tunnin ajan.

Soodapuhdistus ei poista hammaskiveä. Jotta puhdistuksen tulos olisi paras mahdollinen, tulisi hammaskivi olla poistettuna ennen toimenpidettä. Soodapuhdistuksen voi myös tehdä toisen toimenpiteen yhteydessä, kuten hammaskiven poiston yhteydessä. Tästä on kuitenkin hyvä mainita etukäteen aikaa varatessa. Soodapuhdistuksen aikana suuhygienisti voi myös kartoittaa hampaiden valkaisun soveltuvuutta hampaillesi.