Hampaiden valkaisu

Vastaanotollamme on mahdollisuus kahteen eri hampaiden valkaisumenetelmään, kotivalkaisuun sekä vastaanottovalkaisuun. Kotivalkaisua varten teemme yksilölliset valkaisukalvot vastaanotollamme. Hampaiden valkaisu on turvallinen keino saada vaaleammat hampaat.

Ennen valkaisua on hyvä käydä valkaisukonsultaatiossa, jossa pohditaan yhdessä sinulle sopivin hampaiden valkaisumenetelmä. Vastaanotolla arvioidaan myös mahdollista valkaisutulosta värikartan avulla, lopputulos on kuitenkin yksilöllistä, joten tarkkaa arviota saavutetusta lopputuloksesta ei pystytä antamaan.

Valkaisu sopii lähes kaikille. Hampaiden ja ikenien tulee olla kuitenkin hoidettu ennen toimenpidettä joko suuhygienistin tai hammaslääkärin toimesta. Valkaisua ei myöskään suositella raskaana oleville eikä alaikäisille.

Hampaiden valkaisuaine valkaisee vain omaa hammaskudosta, eli jos valkaistavalla alueella on esimerkiksi muovipaikkoja tai keraamisia paikkoja, niiden väri pysyy ennallaan. Mikäli pohdit valkaisua laajemman esteettisen hoidon yhteydessä, valkaisu on hyvä tehdä hoidon alkuun halutun ja oikean sävyn saamiseksi.

Valkaisukalvoilla suoritetussa hellävaraisessa kotivalkaisussa valkaisun tulokset näkyvät vastaanottovalkaisua hitaammin, mutta valkaisutulosta on helpompi säädellä halutun toiveiden mukaisesti. Kotivalkaisulla on kuitenkin mahdollisuus päästä samaan lopputulokseen kuin vastaanottovalkaisulla. Hampaista otetaan digitaalinen jäljennös. jonka pohjalta tehdään yksilölliset valkaisukalvot. Valkaisukalvot ovat noudettavissa viikon sisällä, ja niiden mukana saat valkaisuainetta, joka riittää useampaan valkaisukertaan. Valkaisukalvojen käyttöohjeet saat käynnin yhteydessä. Valkaisukalvot ovat myös tehokas tapa ylläpitää valkaisun tuloksia myöhemmin.

Hampaiden valkaisun aikana ja sen jälkeen voi hampaissa esiintyä vihlontaa ja ne voi olla myös tavallista herkemmät, oireet kuitenkin häviävät muutaman vuorokauden sisällä. Valkaisun jälkeen on hyvä välttää värjääviä ruokia, voimakasta huulipunaa, tupakkatuotteita ja värillisiä hammastahnoja vähintään kahden vuorokauden ajan.

Voit varata ajan valkaisukonsultaation täältä!